El director general de Promoció d’Habitatge, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, i president de la Ponència d’Habitatge de l’INCASÒL, Joaquim Gascó, el conseller delegat d’Adigsa, Frederic Linares, i l’alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, han lliurat avui catorze pisos de lloguer per a joves al nou sector residencial Parc de la Fira, al municipi de Tortosa (Baix Ebre). Aquesta promoció ha estat construïda per l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i està ubicada entre l’avinguda de Remolins i el carrer de Pascual Roca. L’acte de lliurament també ha comptat amb la presència, del director dels Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge a Terres d’Ebre, Víctor Gimeno, i el director dels Serveis Territorials d’Adigsa a Tarragona, Jordi Navarro. 

Els catorze habitatges es troben ubicats en un edifici de planta baixa i quatre plantes pis. Tots els pisos tenen dos dormitoris, un espai comú sala d’estar-menjador-cuina, un rebedor i un bany complet, i la seva superfície útil oscil•la entre els 52,46 m² i els 61,96 m². La promoció, a més, compta amb dos locals comercials ubicats a la planta baixa.

Les instal•lacions de l’edifici incorporen elements de sostenibilitat tant en el disseny i els materials com en les energies i la gestió dels residus. En aquest sentit, s’utilitzarà energia solar per a l’escalfament de l’aigua calenta sanitària. L’obra, projectada pels arquitectes Dolors Piulachs i Manel Sánchez, ha tingut un cost d’1,14 M€. 

El sorteig per accedir als pisos va tenir lloc el passat 30 de març. S’hi van presentar un total de 27 sol·licituds, 20 de les quals van ser acceptades i 7 rebutjades, ja que no complien els requisits establerts.