Avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica la resolució de convocatòria d'ajuts per a les ADF amb un import inicial d'1 M€

Aquest mes de juny sortirà una nova convocatòria d'ajuts per a la compra de nou material

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, DOGC, publica avui la convocatòria d’ajuts per a les agrupacions de Defensa Forestal, ADF, i les seves federacions, amb un pressupost inicial d’1 milió d’euros. Aquest any es publiquen dues convocatòries d’ajuts per a les ADF: la d’avui, per al manteniment del material que ja tenen aquestes agrupacions,  i una altra ordre, que sortirà aquest mes de juny, per a l’adquisició de nou material. 

La dotació pressupostària dels ajuts publicada avui és un 12% superior a la de l’any passat, que va ser de 862.000,00 € (700.000,00 € inicials i 162.000,00 € incorporats posteriorment). Aquestes subvencions pretenen donar suport al manteniment del material propi de les ADF, així com a la reposició de material fungible i els programes de formació i coordinació operativa de les federacions d’ADF. El termini de presentació de sol·licituds és d’un mes a partir d’avui. 

Moltes agrupacions forestals disposen de material, i el seu manteniment és cada vegada més alt. Per aquest motiu,  és prioritari que les despeses fixes (assegurances, ITV, impostos de circulació...) i les reparacions quedin cobertes amb vista a la campanya de prevenció d’incendis estiu. 

Aquest mes de juny sortirà la resolució de convocatòria dels ajuts per a l’adquisició de nou material de les ADF, amb un import inicial d’1.342.000 euros