La Secció Territorial de Recursos Forestals de Tarragona del Departament de Medi Ambient i Habitatge executa les obres de construcció d’un punt d’aigua per lluitar contra els incendis forestals al Coll del Bosc, situat dins el bosc de Poblet i la Reserva Natural Parcial del Barranc del Titllar.

El punt d’aigua que es construeix consisteix en una bassa circular de 226 m3 de capacitat, de formigó armat i folrada de pedra de la zona a fi de minimitzar l’efecte visual de l’obra. La funció principal és defensar el bosc de Poblet i la roureda de roure reboll de Prades, l’únic enclavament d’aquesta espècie a Catalunya, i, per tant, de gran valor ecològic.

Aquest projecte forma part d’un programa global d’obres i treballs de dotació d’infraestructures de prevenció d’incendis forestals, iniciat l’any 1998 en l’anomenat Perímetre de Protecció Prioritària Bosc de Poblet-Muntanyes de Prades, a fi d’evitar que un incendi forestal pugui afectar la gran massa forestal d’alt valor ecològic del futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades.

Els principals treballs que s’han fet són la construcció de punts d’aigua per a la càrrega d’helicòpters bombarders, el manteniment de tallafocs i de la xarxa viària, la creació de faixes de baixa densitat de vegetació, els tractaments silvícoles de millora de la massa forestal, les cremes controlades i el posterior pasturatge d’aquestes zones per mantenir controlada la vegetació dins unes condicions òptimes per prevenir incendis forestals.