Medi Ambient i Habitatge escollirà 16 edificis per avaluar criteris d'eficiència energètica

Adigsa ha signat avui un conveni per impulsar el Projecte Impact

query_builder   7 juny 2005 16:42

event_note Nota de premsa

Medi Ambient i Habitatge escollirà 16 edificis per avaluar criteris d'eficiència energètica

Adigsa ha signat avui un conveni per impulsar el Projecte Impact

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, a través de la Direcció General d’Habitatge, la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat i l’empresa pública Adigsa, seleccionarà 16 edificis -12 d’habitatges i 4 d’oficines- per aplicar-hi models de certificació d’eficiència energètica ja existents a Europa.

En aquesta línia, Adigsa ha signat aquest matí un conveni amb l’empresa Ecofys, sòcia del Projecte Impact (Improving energy performance assessment and certification schemes by tests), que té com a objectiu facilitar l’aplicació de la Directiva 2002/91/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 16 de desembre de 2002, sobre l’eficiència energètica als edificis. Un grup format per professionals de la Direcció General d’Habitatge, la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat, Ecofiys i Adigsa treballarà per al compliment d’aquest conveni, que s’estableix per un període de set mesos.

Medi Ambient i Habitatge escollirà els 16 edificis on aplicar la certificació i informarà Ecofys sobre la gestió dels edificis, els consums energètics, la despesa de l’edifici i els plànols, entre d’altres. Per la seva banda, mitjançant el conveni, Ecofiys es compromet a lliurar al Departament els dictàmens sobre les aplicacions que es realitzaran als edificis i que tenen com a principal objectiu reduir els consums dels serveis bàsics com ara llum, calefacció i aigua, cosa que pot aconseguir-se mitjançant plaques solars, aïllaments tèrmics i processos de reciclatge.

El conveni signat s’emmarca dins d’un programa de recerca i s’anticipa a l’obligatorietat de la certificació energètica que hauran de tenir tots els edificis de nova construcció i rehabilitacions d’envergadura a partir de 2006. A Catalunya, el Departament de Medi Ambient i Habitatge impulsa el Decret d’ecoeficiència, que ha de vetllar per l’aprofitament dels recursos naturals en els nous edificis i ha de ser una eina per fer acomplir els requeriments del Protocol de Kyoto.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined