Medi Ambient i Habitatge destina 900.000 € als nous ajuts per a actuacions de prevenció d'incendis forestals en urbanitzacions

query_builder   22 març 2005 12:48

event_note Nota de premsa

Medi Ambient i Habitatge destina 900.000 € als nous ajuts per a actuacions de prevenció d'incendis forestals en urbanitzacions

Avui, el Departament de Medi Ambient i Habitatge publica al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya les bases reguladores dels ajuts per al finançament d’actuacions de prevenció d’incendi forestal –franges de protecció i neteja de la vegetació als vials, entre d’altres- en les urbanitzacions sense continuïtat amb la trama urbana, i edificacions aïllades afectades per la Llei 5/2003, de 22 d’abril. La dotació d’aquesta línia d’ajuts és de 900.000 euros. Aquesta és la primera línia d’ajuts específica d’aquest tipus que es publica a Catalunya, ja que està dirigida directament a escala municipal.

Aquesta Ordre estableix dues línies de treball. Una primera, dirigida a l’elaboració del plànol de delimitació requerit per la Llei, i, una segona, al tractament de la vegetació. Aquest tractament de vegetació s’entén com a obertura i manteniment de la franja perimetral de protecció per a incendis forestals i la neteja de la vegetació de la zona de seguretat dels vials d’accés.

Els beneficiaris d’aquests ajuts són els ens locals que tinguin a dins del seu terme municipal urbanitzacions afectades per la Llei 5/2003.

Els imports procedeixen al 100% de fons propis de la Generalitat de Catalunya. Els ajuts a l’elaboració dels plànols de delimitació seran del 50% del cost. Els ajuts al tractament de la vegetació assoliran el 60% del valor de l’actuació en municipis d’alt risc d’incendi forestal i del 25% del valor de l’actuació en municipis de baix risc d’incendi forestal.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined