Amb motiu dels aiguats del mes d’octubre passat, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) iniciarà pròximament una sèrie d’actuacions al riu Ter

L’Agència Catalana de l’Aigua, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, destina un total de 150.717 euros a la conservació i el manteniment de lleres a la comarca d’Osona. Concretament, al llarg de l’any 2005 es van destinar 82.167 euros i properament s’iniciarà una sèrie de noves actuacions al riu Ter després dels aiguats del mes d’octubre.

Al llarg de l’any 2005, a través del Programa de conservació de lleres públiques de Catalunya 2004-2005, es van realitzar actuacions als municipis de les Masies de Voltregà, Montesquiu, Centelles, Taradell, Sant Pere de Torelló, Torelló i Oristà.

Al municipi de les Masies de Voltregà s’ha realitzat una actuació a la riera de Talamanca i una altra al torrent d’Orís, aigües amunt, a uns 200 metres de la confluència amb el Ter. També s’ha actuat al torrent Rispau i al torrent Ferran del mateix municipi.

A Montesquiu s’ha realitzat una actuació al riu Ter, aigües amunt del pont al marge dret del riu, i a Taradell s’ha treballat al riu Gurri. Al municipi de Centelles s’ha realitzat una actuació a la riera de Marcó i una al torrent Bell Resguard per un total de 18.885 euros. A Oristà, s’ha efectuat una actuació de millora en 4 rescloses ubicades a la riera Gavarresa, per un import de 19.230 euros. Finalment, s’ha actuat al torrent Pujol de Sant Pere de Torelló, per un import de 23.558 euros, i a Torelló, al marge dret del riu Ges, aigües amunt de la confluència amb el riu Ter.

Amb motiu dels aiguats del mes d’octubre passat, l’ACA va ampliar les actuacions previstes al Programa de conservació de lleres públiques, incloent-hi noves actuacions de manteniment i conservació del riu Ter. Les actuacions s’iniciaran pròximament al terme municipal de Manlleu i al tram baix del riu, amb un pressupost de 59.000 euros. Al municipi de Centelles també es farà una actuació especial al riu Congost.