El Departament de Medi Ambient i Habitatge informa que a partir d’aquest diumenge, dia 18 de març, i progressivament durant tota la setmana vinent, hi haurà una nova situació climàtica que farà incrementar el risc d’incendi forestal en algunes comarques catalanes atesa la presència de vents de tramuntana i mestral. El risc final restarà condicionat per les precipitacions que acompanyin aquest episodi. 

Comarques d’afectació principal:

L’Alt Camp, l’Alt Empordà, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat, la Ribera d’Ebre, el Tarragonès i la Terra Alta. 

Comarques d’afectació parcial:

L’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Baix Empordà, el Baix Llobregat, el Garraf, les Garrigues, la Noguera, la Segarra, el Segrià, el Solsonès i l’Urgell. 

Cada dia, el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals, en col·laboració estreta amb el Servei Meteorològic de Catalunya, ambdós del Departament de Medi Ambient i Habitatge, elabora un mapa de risc. El mapa de risc és clau per definir el risc d’incendi i es publica diàriament a la web del Departament:

 http://mediambient.gencat.net/cat/el_medi/incendis/mapa_risc.jsp?ComponentID=71169&SourcePageID=5737#1