182 del total d'habitatges adjudicats són de lloguer i 112 de venda

L’Institut Català del Sòl ha adjudicat sis promocions d’habitatges amb protecció oficial que es construiran als municipis d’Alella i Teià, al Maresme; Amposta, al Montsià; Gandesa, a la Terra Alta; Centelles, a Osona i Figueres, a l’Alt Empordà; amb una inversió global de 18,35 milions d’euros. Així mateix, l’Incasol ha tret a licitació conjunta dues promocions a Santa Eugènia de Berga i Vic a Osona amb un pressupost de 6,45 milions d’euros.

Aquestes promocions s’inscriuen en el marc del Pla pel Dret a l’Habitatge 2004-2007, impulsat pel Departament de Medi  Ambient i Habitatge, que té com a objectiu atendre al màxim les necessitats d’habitatge de la població introduint diferents mesures entre les quals es troba l’increment de la construcció d’habitatges protegits per part de l’Incasol.

Així mateix, les noves promocions compliran amb els paràmetres de sostenibilitat i ecoeficiència establerts en el Decret 21/2006, de 14 de febrer, que regula l’adopció de criteris ambientals i d’ecoeficiència en els edificis. Així, les instal•lacions dels edificis inclouran una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i la instal•lació de plaques d’aprofitament de l’energia solar per producció d’aigua calenta sanitària.

Alella – 61 habitatges de lloguer pla parcial Cal Doctor

Pressupost d’adjudicació 4,84 milions d’euros

Termini d’execució  18 mesos

La promoció està situada en un solar del pla parcial Cal Doctor cedit a l’Institut Català del Sòl per l’Ajuntament d’Alella. Es tracta de dos blocs aïllats de 29 habitatges i 32 habitatges. Del total dels 61 pisos, 40 tenen dos dormitoris i 21 en tenen un. La promoció és de lloguer i compta amb dos habitatges adaptats. La superfície útil oscil•la entre els 43 m2 i els 61 m2. La planta soterrani es destina a 70 places d’aparcament.

L’obra es basa en un projecte dels arquitectes Andreu Arriola i Carme Fiol.

Teià – 16 habitatges de lloguer per a gent gran Pl. Catalunya

Pressupost d’adjudicació 2,81 milions d’euros

Termini d’execució  14 mesos

La promoció està situada entre el passeig de Sant Mateu (camí d’Alella), el camí d’en Juan Sala i la riera de Teià. Es tracta d’un edifici plurifamiliar de 16 habitatges de lloguer per a gent gran, amb tres locals a la planta baixa i un Centre d’Assistència Primària. Tots els pisos tenen un dormitori i la seva superfície útil oscil•la entre els 44m2 i els 48m2. L’actuació també compta amb 75 places d’aparcament i la urbanització dels espais oberts i enjardinament comunitari que donen accés als diferents espais construïts.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Mateo Closa.

Amposta – 35 habitatges de venda Av. Santa Bàrbara

Pressupost d’adjudicació 2,66 milions d’euros

Termini d’execució  17 mesos

La promoció està situada en un solar del carrer B de l’Avinguda Santa Bàrbara del municipi d’Amposta, propietat de l’Incasol. Es tracta d’un bloc de 24 habitatges de dos dormitoris i 11 de tres. Tots els pisos són de venda i n’hi ha un d’adaptat, situat a la planta baixa. La superfície útil dels habitatges oscil•la entre els 53 m2 i els 87 m2. L’edifici també compta amb 39 places d’aparcament.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Eduard Riba de Palau.

Centelles– 23 habitatges de venda C/ Aiguafreda

Pressupost d’adjudicació 1,98 milions d’euros

Termini d’execució  16 mesos

La promoció està situada en un solar del carrer Aiguafreda – Industrial La Gavarra, propietat de l’Incasol. Es tracta d’un edifici plurifamiliar de 23 habitatges distribuïts en dues escales i destinats a la venda. Tots els habitatges tenen tres dormitoris, excepte un d’ells que en té dos, i la seva superfície útil oscil•la entre els 56 m2 i els 83 m2. També és preveu la construcció d’un aparcament amb 27 places.

L’obra es basa en un projecte dels arquitectes Salvador Cervantes i Albert Prats.

Gandesa – 36 habitatges de venda a UA-4 Povet de la Plana

Pressupost d’adjudicació 3,29 milions d’euros

Termini d’execució   16 mesos

La promoció està situada en unes parcel.les del sector UA-4 de Povet de la Plana., cedides per l’Ajuntament de Gandesa a l’Incasol. S’hi construiran 3 edificis de planta baixa més dues plantes pis amb un total de 36 habitatges, 36 places d’aparcament i 1 local, el qual es destinarà a escola bressol municipal.

Dels 36 habitatges, 15 son de 2 dormitoris i 21 de 3 dormitoris, amb una superfície útil d’entre 61 m2 i 81 m2. Les places d’aparcament es situen en la planta soterrani d’un dels blocs. La promoció  té 1 habitatge adaptat.

L’obra es basa en un projecte dels arquitecte Jordi Costa.

Figueres – 42 habitatges de lloguer per a gent gran al Rec Susanna

Pressupost d’adjudicació 2,76 milions d’euros

Termini d’execució   19 mesos

La promoció es construirà en un solar situat entre els carrers de Pere III i d’Alexandre Deulofeu del Sector Rec Susanna, cedit a l’Incasol per l’Ajuntament de Figueres.

Els 42 habitatges estan distribuïts en dos edificis plurifamiliars. Cada edifici compta amb amb 21 habitatges de lloguer per a gent gran, un local en planta baixa, 12 places d’aparcament en planta soterrani i 9 places exteriors. Els locals comercials seran adquirits per l’Ajuntament. Tots els habitatges tenen un sol dormitori i la superfície útil mitja és de 43 m2.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Albert Artigas.

Santa Eugènia de Berga - 18 habitatges de venda al C/Clota

Vic – 63 habitatges de lloguer per a gent gran al sector Nadal

Pressupost de licitació  6,45 milions d’euros

Termini d’execució  22  mesos

Es tracta de dues promocions situades a la comarca d’Osona que per la seva proximitat s’ha optat per licitar-les conjuntament

Santa Eugènia de Berga

La promoció està situada en la confluència entre el carrer A i el carrer Diputació, dins l’àrea del Pla Parcial El Català, en un solar cedit per l’Ajuntament.

Es tracta d’un bloc de 18 habitatges de venda distribuïts en 2 escales. Hi ha 18 places d’aparcament semi exteriors (cobertes).Dos dels habitatges tenen 4 dormitoris, 15 habitatges en tenen 3 i 1 habitatge en té dos. La superfície útil va dels 66 m2 del més petit als 89 m2 del més gran.

L’obra es basa en un projecte dels arquitectes Manuel Bailó i Rosa Rull.

Vic

La promoció està situada al C/ Esbart de Vic,15 i carrer del Nadal 16 del Sector El Nadal en un terreny cedit per l’Ajuntament de Vic.

Es tracta d’un edifici d’habitatges de planta soterrani, planta baixa més dos i tres plantes pis a 63 habitatges de lloguer per gent gran dels quals 2 són adaptats. Una escala, de planta baixa més 3 plantes pis, disposa de 35 habitatges i l’altra escala , de dues plantes pis, té 28 habitatges. Hi ha 1 local a planta baixa i 68 places d’aparcament de les quals 2 són adaptades.

La promoció té 56 habitatges d’un dormitori i 7 habitatges de dos. La superfície útil dels habitatges va dels 42 m2 del més petit als 64 del més gran.

L’obra es basa en un projecte de TMA Arquitectura.