L'Institut Català de Finances i l'Agència de Residus de Catalunya signen una línia de préstecs per finançar el Pla de gestió de residus municipals

query_builder   14 maig 2007 16:59

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de Finances i l'Agència de Residus de Catalunya signen una línia de préstecs per finançar el Pla de gestió de residus municipals

La dotació econòmica és de 700 milions d'euros, per finançar la fase del Pla territorial sectorial d'infraestructures inclosa en el Contracte programa 2006-2010

Es finançarà la construcció de noves instalolacions i la millora i adequació d'infraestructures existents

El conseller delegat de l’Institut Català de Finances (ICF), Josep Maria Ayala, i la gerent de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Genoveva Català, han signat avui una nova línia de préstecs per al finançament de la primera fase del Pla territorial sectorial d’infraestructures per a la gestió de residus municipals de Catalunya. Aquesta primera fase del Pla està inclosa en el Contracte programa 2006-2010, signat entre la Generalitat de Catalunya i l’ARC.

La línia compta amb una dotació de 700 milions d’euros i finançarà la construcció de noves instal•lacions, així com la millora i adequació d’infraestructures existents. Es tracta d’inversions en plantes de triatge, compostatge, transferència de residus, i dipòsits, entre d’altres. Per tant, poden incloure immobles, terrenys, maquinària i també els estudis d’assistència tècnica i projectes associats, sempre que no superin el 10% de la inversió en actius fixos.

Els beneficiaris d’aquesta línia són les empreses, públiques o privades, encarregades, directament o indirecta, de la construcció de les instal·lacions o de la seva explotació. 

Els préstecs seran atorgats per l’ICF, que podrà sindicar les operacions amb altres entitats financeres, si ho considera necessari. El termini d’amortització dels préstecs dependrà de les característiques del projecte, amb un màxim de 20 anys i un període de carència de fins a tres anys. El tipus d’interès serà variable d’acord amb l’euríbor més un diferencial màxim del 0,75%. 

El Pla territorial sectorial d’infraestructures per a la gestió de residus municipals de Catalunya 2005-2012 planifica les plantes de tractament necessàries a tot el territori català de la manera més equilibrada possible.

undefined
undefined
undefined
undefined