L'acord contempla subministrar aigua als municipis de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Corçà, Madremanya, Forallac, Fontanilles i La Bisbal d'Empordà, des d'un nou pou a l'aloluvial del Baix Ter.

Aquesta actuació s'emmarca en els objectius del Pla d'acció de l'ACA per tal de garantir la disponibilitat del recurs -en quantitat i qualitat- dels municipis de l'àmbit territorial d'actuació.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha signat avui un conveni amb la Mancomunitat Intermunicipal d’Aigües i Serveis del Baix Empordà i els ajuntaments de La Bisbal d’Empordà, Forallac i Fontanilles per millorar l’abastament d’aigua als municipis de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà, Madremanya, Forallac, Fontanilles i la Bisbal d’Empordà. El pressupost d’aquesta actuació és d’uns 3 milions d’euros.

El conveni preveu l’execució de les obres per a l’abastament local d’aigua potable des d’un nou pou a l’al·luvial del Baix Ter localitzat a Fontanilles, amb capacitat màxima de 120 m3/h, amb una planta de potabilització i una conducció de transport al llarg de la mota del riu Daró fins els punts actuals de captació o distribució.

Aquesta actuació, que es desenvolupa a partir de l’acord a què es va arribar el passat mes de desembre, s’inscriu dins els objectius del Pla d’acció de l’ACA per tal de garantir la disponibilitat del recurs -en quantitat i qualitat- dels municipis de l’àmbit territorial d’actuació. Actualment  les obres ja estan iniciades i en curs.