La Generalitat ha sortejat aquest matí a Sabadell (Vallès Occidental) 69 habitatges de lloguer –dels quals, 28 per a joves- que han estat construïts per l’Institut Català del Sòl (Incasol) i seran administrats per Adigsa, empresa adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge. Per accedir als pisos de joves, s’han admès 46 sol·licituds i 44 persones n’han quedat excloses, mentre que per a la resta de la promoció, hi ha hagut 218 sol·licituds, de les quals han estat admeses la meitat.

La promoció ocupa dos blocs d’una finca propietat de l’Incasol, situada entre l’avinguda d’Estrasburg i el carrer Budapest del nou sector residencial Can Llong. L’obra, dissenyada per l’arquitecte Gabriel Mora, ha tingut un cost de 4,35 M€.

Del total d’habitatges, 5 disposen de tres dormitoris, 46 de dos i 18 d’un. La superfície útil oscil·la entre els 40 i els 75 m2. Hi ha 80 places d’aparcament, de les quals 69 són vinculades als pisos.

Dos dels pisos per a joves estan destinats a persones amb mobilitat reduïda i de la resta de la promoció, un habitatge està reservat per a necessitats socials del Departament de Benestar i Família.

Can Llong, un sector en expansió 

El sector residencial Can Llong té una superfície de 64,27 hectàrees, distribuïdes en dos polígons, amb una capacitat per a 2.934 habitatges. L’administració s’està duent a terme en conveni amb l’Ajuntament de Sabadell. 

Al mateix sector, l’Incasol va finalitzar el 2004 la construcció d’una altra promoció de 82 habitatges de protecció oficial, situada entre els carrers Titus Livi, c. Plini el Vell i c. Moscou. El pressupost va ser de 5,47 M€.