El consistori de Molins de Rei (Baix Llobregat) substituirà la simbologia franquista en els habitatges de protecció oficial després d’haver-se afegit a la campanya per eliminar vestigis feixistes que promou Adigsa. Aquesta empresa del Departament de Medi Ambient i Habitatge fa el manteniment i la rehabilitació del parc d’habitatge públic de la Generalitat. L’Ajuntament de Molins retirarà dues plaques i les reemplaçarà per les que proporciona Adigsa.

La campanya ha comptat fins ara amb el suport de 53 ajuntaments. De la mateixa comarca, s’hi han adherit Esplugues de Llobregat, que canviarà 40 plaques, i Abrera, que en retirarà 12. També hi participen el Prat de Llobregat, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat i Sant Boi de Llobregat. Adigsa s’encarrega de lliurar la nova placa i, contra factura, ingressa l’import pressupostat mitjançant transferència bancària.

Acord parlamentari de 2004

El Parlament de Catalunya va acordar el 13 d’octubre de 2004 iniciar una campanya amb l’objectiu d’eliminar els símbols feixistes dels edificis de protecció oficial construïts per promotors privats durant la dictadura de Franco. La campanya d’adhesió s’ha perllongat fins al 30 d’abril.