L'Ajuntament de Breda eliminarà les plaques franquistes dels pisos de protecció oficial

query_builder   26 gener 2006 13:15

event_note Nota de premsa

L'Ajuntament de Breda eliminarà les plaques franquistes dels pisos de protecció oficial

El consistori de Breda (Selva) substituirà la simbologia franquista en els habitatges de protecció oficial després d’haver-ho aprovat en ple municipal i d’haver-se afegit a la campanya per eliminar vestigis feixistes que impulsa Adigsa, l’empresa del Departament de Medi Ambient i Habitatge que fa el manteniment i la rehabilitació del parc d’habitatge públic de la Generalitat. L’Ajuntament de Breda ha de comunicar el nombre de noves plaques que necessita.

La campanya per eliminar les plaques franquistes ha comptat amb el suport d’altres tretze ajuntaments de la demarcació de Girona: Roses (Alt Empordà); Palafrugell, Palamós i Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà); Olot (Garrotxa); Llagostera, Sarrià de Ter i Celrà (Gironès); Banyoles (Pla de l’Estany); i Anglès, Caldes de Malavella, Hostalric i Tossa de Mar (Selva). A tot Catalunya, hi han participat 53 consistoris.

Acord parlamentari de 2004

El Parlament de Catalunya va acordar el 13 d’octubre de 2004 iniciar una campanya amb l’objectiu d’eliminar els símbols feixistes dels edificis de protecció oficial construïts per promotors privats durant la dictadura de Franco. La campanya d’adhesió s’ha perllongat fins al 30 d’abril.

undefined
undefined
undefined
undefined