L’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, i l’Ajuntament de Planoles (Ripollès) signen demà un contracte pel qual el consistori adquireix els baixos d’un edifici que ha estat rehabilitat per destinar-lo a habitatges. El bloc, format per nou pisos i dependències als baixos, se situa entre els carrers de la Font de la Serra i d’Agustí Rigola, i havia servit de caserna de la Guàrdia Civil.

L’Ajuntament ubicarà en el nou local el servei de correus, la farmaciola, el dispensari mèdic, les oficines del jutjat i un espai per a diferents associacions del municipi. Els baixos tenen una superfície de 314 m2 i un preu de 92.796 €, que el consistori satisfarà en tres anualitats de 30.932 €.

Pel que fa als pisos, les obres estan a punt d’acabar-se, i, un cop enllestides, l’Ajuntament i Adigsa obriran el procés d’adjudicació dels habitatges, els quals es destinaran a persones residents o persones que treballin al municipi prioritàriament, però el procés estarà obert també a altres comarques de la rodalia. Els habitatges tenen una superfície mitjana de 65 m2 i el preu del lloguer oscil•larà entre els 170 i els 190 € mensuals.