L’Ajuntament de Navarcles (Bages) substituirà les plaques amb simbologia franquista en els habitatges de protecció oficial després d’haver-ho aprovat en la sessió plenària del passat 28 de desembre. El consistori s’afegeix així a la campanya per eliminar vestigis feixistes que impulsa Adigsa, l’empresa del Departament de Medi Ambient i Habitatge que fa el manteniment i la rehabilitació del parc d’habitatge públic de la Generalitat. La campanya ha comptat fins ara amb el suport de 53 consistoris.

D’aquesta comarca, s’hi han afegit Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Castellbell i el Vilar, Sallent i Sant Fruitós de Bages. Adigsa s’encarrega de lliurar la nova placa i, contra factura, ingressa l’import pressupostat mitjançant transferència bancària.

Acord parlamentari de 2004

El Parlament de Catalunya va acordar el 13 d’octubre de 2004 iniciar una campanya amb l’objectiu d’eliminar els símbols feixistes dels edificis de protecció oficial construïts per promotors privats durant la dictadura de Franco. La campanya d’adhesió s’ha perllongat fins al 30 d’abril.