El Consell d’Administració de l’Institut Català del Sòl ha aprovat la signatura de convenis amb 6 ajuntaments per construir 379 habitatges de protecció oficial. D’aquests, 294 es destinaran a lloguer, majoritàriament per a joves i gent gran.

Aquestes promocions s’inscriuen en el marc del Pla per al dret a l’habitatge 2004-2007, promogut per la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge. El Pla preveu incrementar la producció d’habitatges protegits i arribar als 42.000 en quatre anys, dels quals la meitat seran en règim de lloguer. Aquest Pla té com a objectiu atendre al màxim les necessitats d’habitatge de la població amb la introducció de diferents mesures, entre les quals hi ha l’increment de la construcció d’habitatges protegits per part de l’Incasòl.

Cerdanyola del Vallès

Nom de la promoció  Carrer de la Clota

Nombre d’habitatges  117

Programa HPO de lloguer assistit per a gent gran i lloguer per a joves

L’Hospitalet de Llobregat

Nom de la promoció  Hospitalet-Gran Via

Nombre d’habitatges  154

Programa     77 HPO per a la venda

      77 HPO de lloguer general

Santa Cristina d’Aro

Nom de la promoció  Sector de Taulera

Nombre d’habitatges  16

Programa     8 HPO per a la venda

      8 HPO de lloguer general

Santa Cristina d’Aro

Nom de la promoció  Sector Oest

Nombre d’habitatges  12

Programa    HPO de lloguer assistit per a gent gran

Torre de Cabdella

Nom de la promoció  La Plana de Mont-ros

Nombre d’habitatges  18

Programa   HPO de lloguer per a joves

Toses

Nom de la promoció  Toses

Nombre d’habitatges  14

Programa   HPO de lloguer general

Vidreres

Nom de la promoció  Can Manlleu

Nombre d’habitatges  48

Programa   HPO de lloguer assistit per a gent gran

L’Institut Català del Sòl també ha acordat autoritzar la signatura d’un protocol addicional al conveni de col•laboració subscrit amb el Consorci del Barri de la Mina l’any 2002. El nou protocol preveu que el Consorci encarregui a l’Incasòl la redacció dels projectes i les obres de construcció d’uns 435 habitatges en parcel•les propietat del Consorci resultants del Projecte de reparcel•lació de la UA 1 del barri de la Mina.

Així mateix, el Consell d’Administració de l’Institut ha autoritzat la signatura d’un conveni entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge, la Fundació ADIS i l’Ajuntament de Puigcerdà per construir una llar tutelada per a col•lectius especials. Aquesta llar s’ubicarà en la primera planta pis de la promoció de 24 habitatges que l’Institut Català del Sòl té previst començar a construir a finals d’any al carrer de Sant Agustí.