El conseller delegat d’Adigsa, Miquel Bonilla, i l’alcaldessa de Sallent, Mirella Cortés, han signat aquest matí, davant de notari, una escriptura de compravenda i cessió d’ús a través de la qual el consistori transfereix 10 habitatges de la població a l’empresa pública Adigsa, adscrita al departament de Medi Ambient i Habitatge. Els habitatges, situats a la promoció pública Verge de Fussimanya, havien estat utilitzats com a caserna de la Guàrdia Civil, tot i que l’Ajuntament era titular de l’edifici des de 1963.

Durant l’any 2004, Adigsa ha invertit 411.303€ en concepte d’obres d’arranjament dels 10 pisos de Sallent. La durada de la cessió acordada és de 75 anys i l’objectiu és destinar-los al reallotjament, en règim de lloguer, a veïns del barri de l’Estació que seran traslladats a habitatges de nova creació, segons un acord adoptat entre el govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Sallent.

El document signat avui estipula que “de conformitat amb allò acordat en el Ple municipal de 13 de maig de 2005 l’Ajuntament de Sallent i la Secretaria de l’Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, de forma conjunta, fixaran les normes per les quals es regirà el procés de selecció de les famílies interessades en accedir-hi als habitatges”. Adigsa assumeix la gestió dels habitatges durant el període acordat.