L'Agència de Residus de Catalunya sanciona tres empreses per abandonar uns bidons amb residus especials

query_builder   17 març 2005 10:58

event_note Nota de premsa

L'Agència de Residus de Catalunya sanciona tres empreses per abandonar uns bidons amb residus especials

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha sancionat tres empreses amb un total 220.000 euros per abandonar bidons que contenien residus especials en diferents espais de la via pública dels termes municipals de l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà i el Prat de Llobregat l’any 2001.

Els fets imputats a les tres empreses (ESTADELLA, SA, DYATRANS LOGÍSTICA SL, MEPAS LOGÍSTICA SL) són l’abandonament i l’abocament de residus industrials especials directament a la via pública sense cap mesura ni condició tècnica que pogués evitar efectes sobre la salut de les persones com la irritació a la pell.

La quantitat de residus perillosos que es va retirar va ser de 36.900 kg. El cost del  condicionament, transport, anàlisi i tractament d’aquests residus va ser de 58.644 euros.

L’empresa ESTADELLA SA  es va desfer d’uns residus especials continguts en bidons, en estat defectuós i amb pèrdues de producte, portant-los a emmagatzemar a l’empresa DYATRANS LOGÍSTICA SL per no haver-los de destruir perquè hagués suposat un cost de més de 12 mil euros. Aquesta empresa inicialment se’n va fer responsable de l’emmagatzematge però anys després, es va adonar que no podia continuar guardant aquests residus. Va ser aleshores quan, enlloc de retornar-los al propietari o dur-los a una empresa autoritzada per gestionar aquest tipus de residus, els va dur a l’empresa MEPA LOGÍSTICA SL. Allà els responsables de l’empresa van poder comprovar el seu mal aspecte i temps després van iniciar les gestions per desfer-se dels residus esmentats. Finalment, l’empresa ESTADELLA SA va acceptar la gestió dels residus  especials i els va acabar abandonant entre d’altres llocs al carrer Fortuna, a l’avinguda Gran Via  i a la carretera Antiga del Prat a l’Hospitalet de Llobregat. També es van abandonar bidons a Cornellà i al Prat de Llobregat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined