Sota el lema "Valor comú, costos compartits", més de 200 institucions i empreses mediterrànies debatran en l'ECO-MEDA FORUM el futur de la gestió mediambiental
Demà al matí s'inaugura Ecocity, Saló de l'Equipament per a les Ciutats i el Medi Ambient, que es podrà visitar fins el 2 de març al pavelló 1 del recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona.

En el marc d'aquest Saló, se celebrarà ECO-MEDA FORUM 2007, III Fòrum Euromediterrani de Desenvolupament Sostenible, sota el lema "Valor comú, costos compartits". Organitzat pel Centre d'Activitat Regional per a la Producció Neta, Ecocity, amb la col·laboració de l'Associació de Cambres de Comerç i Indústria del Mediterrani (ASCAME), representa una de les trobades més rellevants del sector del medi ambient dins l'àrea mediterrània.

En aquesta tercera edició, ECO-MEDA FÒRUM, comptarà amb la presència de destacats ponents nacionals i internacionals que debatran les polítiques dels seus països i promouran acords empresarials. S'espera una assistència de més de 200 persones del sector del medi ambient de 12 països mediterranis.

De caràcter bianual, el Fòrum Euromediterrani de Desenvolupament Sostenible és una iniciativa innovadora en el sector del medi ambient. El seu objectiu és consolidar-se com la plataforma empresarial de la zona mediterrània i com un punt de trobada per a experts, organismes internacionals, associacions sectorials del sector privat euromediterrani i empresaris del sector. Vol arribar a ser una tribuna permanent de debat, reflexió i intercanvi d'idees sobre el futur del sector mediambiental euromediterrani.

En aquest sentit, presentarà els avantatges econòmics i les oportunitats de negoci per a les empreses adaptades a la gestió sostenible, mostrant la visió actual del sector mediambiental i el desenvolupament sostenible com un element integrador de tres components: el mediambiental, l'econòmic i el social.

En la inauguració del Saló Ecocity i del Forum Euromediterrani hi participaran Maged George Elias Ghattas, ministre d'Estat per als Afers Mediambientals d'Egipte, Arturo Gonzalo Aizpiri, secretari general contra el Canvi Climàtic, del Ministeri de Medi Ambient d'Espanya, Mohamed Ameur, secretari general del Ministeri de l'Ordenació del Territori, de l'Aigua i del Medi Ambient del Marroc, Jordi Hereu, alcalde de Barcelona, José Luis Bonet, president del Consell d'Administració de Fira Barcelona, Eduard Pallejà, secretari general del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Ramón Roca, president del Saló Ecocity i de la Fundació Fòrum Ambiental, i Jilani Benmarek, president de l' Associació de les Cambres de Comerç i Indústria del Mediterrani - ASCAME.