El Consell Executiu de Govern ha aprovat aquest dimarts la declaració d’ocupació urgent dels béns i drets afectats pel projecte executiu per a la installació de grups electrògens a la comarca del Maresme

L’ACA començarà a construir noves instal•lacions de grups electrògens en les estacions de bombament d’aigües residuals del Maresme que es considerin prioritàries per tal d’evitar els talls de subministrament elèctrics observats en els darrers anys. Aquesta comarca es veu molt afectada per aquest problema, especialment durant la temporada d’estiu, tot coincidint amb l’època de turisme més important de la comarca costanera.

Els sistemes de sanejament del Maresme es caracteritzen per l’existència d’un elevat nombre de bombaments, la majoria dels quals estan situats prop de la primera línia de mar. En els casos en què ha estat possible, s’ha plantejat la instal•lació del grup electrogen en una caseta superficial, però en alguns casos, a causa de la impossibilitat de la seva ubicació, s’ha dissenyat una caseta soterrada. En ambdós casos, s’ha previst la insonorització de l’aspiració i de la impulsió de l’aire. El pressupost de l’actuació ascendeix a 955.988,87 € (+ IVA).

Així, doncs, el Consell Executiu de Govern ha acceptat aquest dimarts la proposta d’acord sobre la declaració d’ocupació urgent dels béns i drets afectats pel projecte executiu per a la instal•lació de grups electrògens als bombaments d’aigües residuals del Maresme, als termes municipals de Premià de Mar, Vilassar de Mar, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres.

Actuacions en els sistemes de sanejament

Tenint en compte que no s’ha considerat necessari actuar en els bombaments que estiguin afectats per algun projecte de remodelació previst, els bombaments en què es durà a terme la instal•lació d’un grup electrogen són:

• Sistema de sanejament del Maresme Sud

- B01-PREMIÀ / E.B.-6 Premià de Mar

• Sistema de Sanejament del Maresme Centre

- B02-VILASSAR 7 / E.B.-1 Vilassar de Mar

- B03-VILASSAR / E.B.-2 Cintet (Vilassar de Mar)

- B04-CABRERA / E.B.-3 Cabrera de Mar

• Sistema de Sanejament de Sant Andreu de Llavaneres

- B05-CALDES D’ESTRAC / E.B. 1 Colón (Caldes d’Estrac)

- B06-SANT VICENÇ DE MONTALT / E.B. 2 Pas de la Xata (Sant Vicenç de Montalt)

- B07-SANT ANDREU DE LLAVANERES / E.B. 3 Principal (Riera del Balís) (Sant Andreu de Llavaneres-Sant Vicenç de Montalt)

- B08-SANT ANDREU DE LLAVANERES / E.B. 4 Xiringuito (Riera de Llavaneres) (Sant Andreu de Llavaneres)

- B09-SANT ANDREU DE LLAVANERES / E.B. 5 Bruixes (Sant Andreu de Llavaneres)

• Sistema de Sanejament de Sant Pol de Mar

- B10-SANT POL DE MAR / E.B. Parc Litoral (Mirador) (Sant Pol de Mar)

• Sistema de Sanejament del Maresme Nord

- B11-CALELLA / E.B. 4 Calella de Mar

- B12-MALGRAT / E.B. 1 Malgrat cementiri o camí del pla