Els Agents Rurals del Department de Medi Ambient i Habitatge han  interceptar un furtiu que havia col•locat un llaç per caçar, en un pas de fauna situat a les rodalies de l’estació depuradora d’aigües residuals de Lloret de Mar (la Selva). Aquesta actuació s’ha dut a terme amb el suport de la Policia Local.

El furtiu, veí de la població de Salt, havia aconseguit atrapar un conill. La caça amb llaç s’efectua col•locant un cable amb un nus corredor en un pas habitual de fauna. Quan un animal hi passa queda agafat pel coll i mor per estrangulació.

Aquest és un art de caça prohibit per la legislació, ja que no és selectiu i pot provocar la mort de qualsevol animal que passi per la zona, incloses les espècies protegides.

Els fets poden constituir un delicte relatiu a la protecció de la flora i la fauna, concretament pot vulnerar l’article 336 del Codi Penal. Aquest article preveu la pena de presó de 4 mesos a 2 anys i inhabilitació especial per a l’exercici del dret de caça per un temps d’1 a 3 anys.