Els membres del cos d’Agents Rurals, CAR, del Departament de Medi Ambient i Habitatge han intervingut 6 ocells utilitzats per a reclam juntament amb una xarxa japonesa de 12 metres de longitud. També, s’han comissat cinc ocells protegits localitzats dins d’una voladora. A més, s’han trobat 9 llaços per a la captura de la guineu i el senglar, 3 paranys tipus cep i una carrabina d’aire comprimit del calibre 6,35 amb mira telescòpica, entre altres arts de menor importància. Aquesta actuació s’ha realitzat durant aquest cap de setmana al terme municipal del Pont de Vilomara i Rocafort.
Els ocells comissats pertanyen a les espècies següents: 2 pinsans (Fringilla coelebs), 1 verdum (Carduelis chloris), 1 passarell (Carduelis cannabina), 1 cadernera femella (Carduelis carduelis), 2 gafarrons (Serinus serinus), 1 lluer (Carduelis spinus) i 3 pinsans borroners (Pyrrhula pyrrhula). Els pinsans borroners estan catalogats d’interès especial pel Catàleg nacional d’espècies amenaçades. Els gafarrons i el lluer són espècies protegides que no es poden caçar, i, per poder capturar legalment els altres ocells, calen les autoritzacions pertinents.
Aquesta actuació s’ha realitzat després de diversos dies d’espera en una finca utilitzada com a segona residència pels furtius. Aquests han estat sorpresos amb les arts de caça parades per usar-les. Els membres del cos d’Agents Rurals els han denunciat a la Fiscalia de Medi Ambient.
En aquest servei han col·laborat els Guardes de la Diputació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac. Els ocells comissats s’han traslladat al centre de recuperació de fauna salvatge de Torreferrussa per alliberar-los posteriorment.