Els parcs naturals celebren el Dia Mundial dels Ocells 2005

query_builder   30 setembre 2005 10:21

event_note Nota de premsa

Els parcs naturals celebren el Dia Mundial dels Ocells 2005

Durant aquest cap de setmana, 1 i 2 d’octubre, el Departament de Medi Ambient i Habitatge celebrarà, juntament amb més de 80 països d’arreu del món, el Dia Mundial dels Ocells a les Reserves Naturals del Delta de Llobregat i als parcs naturals del Delta de l’Ebre, del Cadí-Moixeró, dels Ports i de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Aquesta Diada pretén divulgar el coneixement i el respecte envers la natura amb l’observació dels ocells en el seu hàbitat natural.

Com cada any a l’Estat espanyol, l’organització és a càrrec de l’entitat SEO/Birdlife, que compta, a Catalunya, amb la col•laboració dels parcs naturals gestionats pel Departament de Medi Ambient i Habitatge. Tots dos espais protegits realitzaran diferents activitats lúdiques d’aproximació al món dels ocells.

Activitats a les Reserves Naturals del Delta del Llobregat

Per celebrar el Dia Mundial dels Ocells, les Reserves Naturals del Delta del Llobregat han organitzat un programa que inclou activitats de divulgació del món dels ocells i actuacions per ajudar a recuperar espècies en perill d’extinció. Els interessats a visitar les reserves del Llobregat podran participar en l’alliberament d’ocells del Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa, concursos d’identificació d’ocells, activitats per a nens i nenes, visites guiades a les maresmes o anellament científic, entre d’altres activitats.

Totes les activitats són gratuïtes i es desenvoluparan els dies 1 i 2 d’octubre de les 9 a les 14 hores.

Reserves Naturals del Delta del Llobregat

Braç de la Vidala de l’estany del Remolar. Reserva Natural del Remolar-les Filipines

C-32 Autovia de Castelldefels, km 188

08840 Viladecans

Activitats al Parc Natural del Delta de l’Ebre

Com en edicions anteriors, el Parc Natural del Delta de l’Ebre celebrarà el Dia Mundial dels Ocells obrint les portes al públic perquè coneguin les tasques que s’hi duen a terme. Un cop a l’any, l’Estació Biològica, el centre de recuperació de fauna salvatge, obre les portes al públic perquè es pugui visitar de manera guiada i per explicar les tasques que s’hi duen a terme. També facilitarà accedir als punts de guaita per descobrir les aus que el Parc acull, i es podrà participar en la segona edició del concurs d’identificació d’aus.

Totes les activitats són gratuïtes i es desenvoluparan el dissabte 1 d’octubre de les 10 a les 20 hores i el diumenge 2 d’octubre de les 10 a les 14 hores.

Parc Natural del Delta de l’Ebre

Av. de Catalunya, 46

43580 Deltebre

Telèfon 977 48 21 81

Activitats al Parc Natural del Cadí-Moixeró

El Parc Natural del Cadí-Moixeró organitza un curs d’introducció a l’ornitologia, el món de l’observació dels ocells al Parc Natural. El curs consta d’una part teòrica i se centra, sobretot, en la identificació de les espècies més comunes a l’entorn d’aquest espai. A càrrec d’ornitòlegs de l’Institut Català d’Ornitologia.

Parc Natural del Cadí-Moixeró

La Vinya, 1

08695 Bagà

Telèfon: 93 824 41 51

Activitats al Parc Natural dels Ports

El Parc Natural dels Ports col•labora amb el Dia Mundial dels Ocells amb la VI Marató de Fotografia, Dibuix i Observació d’Aus. Aquesta activitat, organitzada per la Societat Cultural i Ecologista Sant Josep, es realitzarà a la població de Jesús l’1 d’octubre.

Parc Natural dels Ports

Av. Vall de Zafan, s/n

43520 Roquetes

Telèfon: 977 50 40 12

Activitats al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Dins del Programa "Visc entre volcans" de sortides naturalistes i culturals pel Parc  Natural, enguany dedicat del tot específicament als ocells en ser l’any 2005 l’Any dels Ocells. Així, el diumenge 2 d’octubre es farà una caminada per la serra del Corb per descobrir els ocells que viuen entre els volcans.

Av. de Santa Coloma, s/n

17800 Olot

Tel: 972 26 62 02 / 26 60 12

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined