Membres del cos d’Agents Rurals, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, han enxampat un veí de Boadella que havia col•locat un llaç en aquesta localitat. La col•locació de llaços només està permesa a determinades persones que disposen d’una acreditació de paranyer i amb una autorització especial del Departament de Medi Ambient i Habitatge. A més, els llaços s’han de col•locar en uns llocs específics, amb coneixement dels Agents Rurals, i han de tenir unes dimensions específiques amb topall, és a dir, amb un dispositiu que només deixa que es tanqui el llaç fins a un determinat punt de manera que no pugui escanyar un animal no previst en l’autorització.

La matinada de dimecres, 6 de setembre, els agents van muntar un dispositiu de vigilància que va permetre la identificació del furtiu. Els agents es van amagar per la zona i van constatar que a uns 7 metres del llaç, on no hi havia cap animal atrapat, hi havia un grapat de blat de moro escampat per terra. Poc després, van veure com un home que conduïa un tractor s’acostava al blat de moro i es dirigia directament on hi havia el llaç.

La col•locació de llaços de manera il•legal pot ser constitutiva d’un delicte tipificat en l’article 336 del codi penal. Aquesta infracció pot comportar una pena de presó de 6 mesos a 2 anys i inhabilitació especial del dret de caçar entre 3 i 8 anys.

El llaç és un mitjà de caça no selectiu i està prohibit per diferents normatives. Usat de manera il•legal representa un gran perill per a la resta de fauna, tant protegida com no protegida, així com per a les persones que en puguin ser víctimes.