Els Agents Rurals enxampen un caçador furtiu d'isards a la Val d'Aran

query_builder   27 setembre 2005 17:46

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals enxampen un caçador furtiu d'isards a la Val d'Aran

Els Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge, juntament amb agents de Miei Ambient del Conselh Generau dera Val d’Aran, van interceptar un caçador furtiu de nacionalitat francesa al Port d’Orla caçant un isard mascle sense cap tipus d’autorització. Els fets van passar dissabte passat, a les 12 hores.

Aquesta actuació s’inclou dins la campanya de vigilància i prevenció del furtivisme que el cos d’Agents Rurals està portant a terme a la frontera catalana amb Andorra i França.

Es tracta del quart caçador que les unitats especials helitransportades del cos d’Agents Rurals han enxampat durant la campanya actual. Anteriorment, s’havien interceptat tres furtius, també de nacionalitat francesa, a la frontera de la Cerdanya amb França. Fins ara, s’han comissat quatre armes de precisió i un isard abatut. 

Els quatre ciutadans francesos han infringit la normativa catalana de caça, i també la legislació estatal sobre tinença i ús d’armes, ja que van travessar la frontera armats sense la corresponent autorització.

L’operatiu de vigilància transfronterera en la qual participen Agents Rurals, guardes de Reserva i agents de Miei Ambient dera Val d’Aran continuarà fins que les condicions climatològiques impedeixin la caça furtiva a les zones més elevades del Pirineu català.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined