Salvador Milà ha participat en la reunió de coordinació de la Unió Europea i s’ha reunit amb els representants polítics de la regió de la Toscana

En el marc de la Conferència Oficial de les Parts de la Convenció de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP-11), que té lloc a Mont-real, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, ha mantingut una reunió amb el director general de la UICN (Unió Mundial per a la Natura), Achim Steiner. En la trobada, en la qual ha assistit la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, s’ha parlat de la candidatura de Barcelona com a seu del 8è Congrés de la UICN l’any 2008. Aquesta candidatura, impulsada pel Departament de Medi ambient i Habitatge, ha estat avalada pel Ministeri de Medi Ambient, i té el suport de la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres. Al mateix temps, Milà ha expressat al director general el seu desig que Barcelona sigui la ciutat on comenci el compte enrera de la campanya sobre la biodiversitat que aquest organisme organitzarà el 2010. La campanya té per objectiu augmentar el grau de sensibilització de l’opinió pública i d’implicació de les administracions en la preservació de la biodiversitat.

Un dia més, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, ha assistit, com a membre de la delegació espanyola a la COP-11, a la reunió de coordinació que la Unió Europea fa diàriament dins la Conferència.  Posteriorment, ha participat, conjuntament amb la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, en la roda de premsa en què s’ha explicat la situació actual dels diversos treballs dins la Conferència. Milà ha parlat del Pla d’acció que s’està finalitzant a Catalunya per tal de reduir progressivament les emissions dels gasos que provoquen l’efecte hivernacle. En aquest sentit, ha avançat que l’estratègia de Catalunya per als pròxims anys haurà de tenir en compte l’evolució de diversos factors com ara el Pla de l’energia de Catalunya 2006-2015 (aprovat l’octubre passat), el futur pla de transport de Catalunya, el nivell de desenvolupament econòmic i l’augment d’emissions de CO2.

Salvador Milà ha aprofitat el marc de la Conferència sobre el canvi climàtic per mantenir una reunió de treball amb els representants polítics de la regió de la Toscana, un contacte que ha servit per aprofundir i desenvolupar l’acord de col•laboració institucional que ja tenen signat per diversos temes ambientals.

Finalment, el conseller Milà s’ha reunit al vespre amb representants del Casal Català del Quebec residents a Mont-real.