El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha presentat avui els projectes de 48 habitatges amb protecció, un nou dispensari mèdic i un centre de dia per a gent gran. Els 48 habitatges corresponen a dues promocions situades al sector residencial de l’Estació, que confronta amb el nucli antic, i dins el Pla parcial sud-oest.

La primera promoció és d’11 habitatges i 11 aparcaments en soterrani de compravenda a preu concertat. El projecte preveu un edifici quadrangular de planta baixa més dues plantes pis. Els habitatges, que tindran una superfície de 76 m2,  compten amb 3 dormitoris, un bany complet, un traster convertible en bany petit i una cuina tancada.

La segona actuació és de 37 habitatges dotacionals amb protecció oficial. Una part es destinarà a gent gran i l’altra, a joves en caràcter rotatori. Els habitatges dotacionals, amb una superfície de 40 m2, compten amb un dormitori, un bany complet i una cuina oberta a la sala-menjador.

En aquest cas, el projecte preveu una edificació de planta baixa i dues plantes pis, que es trenca en dos volums de manera que manté l’alineació de les visuals des del carrer Major. A la planta baixa es preveuen dos locals destinats a equipaments: un centre de dia d'aproximadament 470 m2, i un consultori mèdic local d'aproximadament 375 m2.

L’Institut Català del Sòl construirà les dues promocions i ADIGSA assumirà l’administració, la conservació i el manteniment dels habitatges i espais comunitaris vinculats. L’atenció assistencial dels habitatges per a gent gran anirà a càrrec de l’Ajuntament.

Les noves edificacions incorporaran els criteris de sostenibilitat i ecoeficiència en els edificis del nou Decret que el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha elaborat.

L’acte de presentació dels projectes ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de les Preses, Esther Pagès; el regidor de Promoció Econòmica i Desenvolupament de l’Ajuntament de les Preses, Daniel Terradellas; el director dels Serveis Territorials de Salut a Girona, Ferran Cordón; el subdirector general de Promoció de l’Habitatge Protegit, Antoni Teignier; la directora adjunta de Màrqueting i Projecció Exterior d’Adigsa, Fuensanta Alcalá; la delegada d’Adigsa a Girona, Cristina Andreu; l’arquitecte guanyador del concurs, Josep Pla i de Solà-Morales; l’arquitecte Daniel Mallarach; i la directora tècnica de l’obra, Teia Fàbrega.