Les noves promocions es presentaran durant la Fira Gran 2007 que s'està fent al Moll de la Barceloneta del Port Vell de Barcelona

El Departament de Medi Ambient i Habitatge i Adigsa participen per segon any consecutiu en la Fira Gran que s’està fent al Moll de la Barceloneta del Port Vell de Barcelona. Enguany és la novena edició del Saló Fira Gran que reuneix gran part de les entitats de gent gran de Catalunya i que ofereix a les persones visitants la possibilitat de participar en espais de debat, conèixer nous productes destinats a aquest sector de la població, rebre assessorament i difondre activitats fetes i destinades a la gent gran. La Fira estarà oberta fins al diumenge 13 de maig, de 10 del matí a 8 del vespre.

Per segon any consecutiu, el Departament de Medi Ambient i Habitatge i Adigsa participen en aquesta Fira amb un estand on s’exposaran i es podran consultar tots els serveis que el Departament té a disposició de la gent gran. Aquest és un sector de la població amb unes necessitats d’habitatge específiques, com ho demostra el fet que durant l’any 2006 un 25% dels ajuts destinats a pagar el lloguer han estat destinats a gent gran. Això significa un increment del 321% respecte de l’any anterior.

Aquests dies es podran consultar a la Fira les promocions que l’Institut Català del Sòl (Incasòl) té en fase de construcció o projecte destinades específicament a la gent gran. En total, la previsió és de 944 habitatges d’aquestes característiques. També s’hi podrà rebre informació sobre altres ajudes existents com ara la subvenció de fins al 40% del cost d’adaptació de l’habitatge per a persones que tenen mobilitat reduïda; la subvenció del 60% per a la instal•lació d’ascensors; ajuts de fins a un 35% per adaptar els habitatges segons cànons de sostenibilitat mediambiental; i d’un 25% per eliminar barreres arquitectòniques.

Els habitatges destinats a la gent gran estan pensats per a persones que poden viure de forma autònoma però que els seus ingressos no els permeten accedir a un habitatge als preus actuals del mercat. Cal destacar que l’Incasòl intenta sempre que aquests habitatges es construeixin en el interior del centre urbà i al costat d’algun equipament social, també destinat a la gent gran.

(En el document annex podeu veure les promocions per a gent gran)