El secretari d’Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Ricard Fernández Ontiveros, i l’alcalde de Vielha e Mijaran, Joan Riu, signen avui el conveni per a la construcció de 50 habitatges de protecció oficial, aparcaments i un local que serà el nou cinema municipal.

Els nous habitatges del municipi estaran dividits en dues promocions, una al sector Eth Solan i l’altra al carrer de les Anglades. L’Ajuntament de Vielha e Mijaran cedeix la finca situada al carrer de les Anglades i la Direcció General d’Habitatge, mitjançant l’Institut Català del Sòl, hi construirà 35 habitatges. Aquesta promoció, on s’ubica l’actual Cinema, es dividirà en dues parts. Una part es qualificarà d’equipament, se’n reservarà la planta baixa per ubicar-hi el nou cinema i es construiran uns 16 habitatges dotacionals per a joves en les plantes pis. L’altra part de la promoció es qualificarà de zona residencial destinada a construir altres 19 habitatges amb protecció oficial. Dels 35 habitatges de la promoció del carrer de les Anglades, n’hi haurà uns 19 que seran de compravenda i els 16 restants seran habitatges dotacionals de lloguer.

La promoció del sector Eth Solan tindrà 15 habitatges i aparcaments. Aquesta finca pertany a l’Institut Català del Sòl i els habitatges seran de compravenda. Tots els habitatges amb protecció oficial d’aquestes noves actuacions es destinaran preferentment a persones amb residència habitual i permanent o bé amb lloc de treball al municipi de Vielha e Mijaran. L’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya participaran en la definició dels criteris d’adjudicació. 

Els nous habitatges incorporaran els criteris de sostenibilitat i ecoeficiència en els edificis que el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha elaborat.