Conveni per a la construcció de 75 habitatges de protecció oficial a la Roca del Vallès, al Vallès Oriental

query_builder   10 abril 2006 19:28

event_note Nota de premsa

Conveni per a la construcció de 75 habitatges de protecció oficial a la Roca del Vallès, al Vallès Oriental

Els pisos es construiran als terrenys de l’Ajuntament Vell i al sector del Pla de les Hortes

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, i l’alcalde de la Roca del Vallès, Miquel Estapé, han signat un conveni per a la construcció de 75 habitatges amb protecció oficial al solar de l’Ajuntament Vell i al sector del Pla de les Hortes.

A la finca de l’Ajuntament Vell es construiran 15 habitatges de lloguer assistit per a gent gran i un local en planta baixa destinat a equipament públic. L’edifici recuperarà la imatge de l’antiga façana de l’Ajuntament. Tots els habitatges es destinaran a persones amb residència habitual i permanent al municipi.

La Direcció General d’Habitatge, a través de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), construirà també una promoció de 60 habitatges, un local en planta baixa i aparcaments al sector del Pla de les Hortes. Els pisos seran de compravenda i es destinaran a famílies amb un mínim de 5 anys de residència habitual i permanent a la Roca del Vallès.

L’atenció assistencial dels habitatges dotacionals per a gent gran anirà a càrrec de l’Ajuntament o l’ens que correspongui. L’administració, la conservació i el manteniment del total dels habitatges seran assumits pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, a través d’ADIGSA. En la definició dels criteris d’adjudicació participaran l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya.

En virtut d’aquest conveni, l’Ajuntament de la Roca del Vallès cedirà les finques corresponents i l’Incasòl construirà els 75 habitatges. El terreny es lliurarà lliure de càrregues i gravàmens, totalment urbanitzat, i amb els serveis d’aigua, clavegueram i connexió de baixa tensió a peu de parcel•la. L’Ajuntament assumirà també el pagament de tots els impostos i les taxes municipals que puguin derivar-se de la construcció de les edificacions.

Els nous habitatges que es construiran a la Roca del Vallès incorporaran els criteris de sostenibilitat i ecoeficiència en els edificis que el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha elaborat.