Conveni de collaboració per executar el projecte de sanejament d'aigües residuals al sector Pintors de Ripoll

query_builder   11 novembre 2005 17:49

event_note Nota de premsa

Conveni de collaboració per executar el projecte de sanejament d'aigües residuals al sector Pintors de Ripoll

L’acord preveu la construcció de dos nous collectors per recollir els abocaments de les aigües residuals

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, i l’alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, han signat un Conveni de col•laboració per a la promoció, execució i manteniment de les obres del Col•lector d’aigües residuals dels sectors Pintors Nord i Sud de Ripoll.

L’acord entre l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Ajuntament de Ripoll permetrà la construcció d’aquesta infraestructura tan necessària pel municipi.

El projecte preveu, al sector Pintors Nord, les obres de construcció d’un nou col•lector d’aigües residuals i la prolongació del col•lector ja existent des del torrent d’Estamariu fins al polígon Pintors. Al sector sud, també és previst de construir un nou col•lector per recollir les aigües residuals del sector Pintors Sud i de Tallers Casals, així com de diferents habitatges i d’un restaurant.

L’ACA finançarà el 50% de l’import de les obres, inicialment previst en la quantitat de 523.736,58 € (més IVA). A més, també serà l’encarregada de promoure, redactar i finançar íntegrament l’estudi d’alternatives i el nou projecte constructiu refós de sanejament  del sector Pintors.

De la seva banda, l’Ajuntament aportarà l’altre 50% de l’import de les obres i s’encarregarà de l’obtenció dels terrenys necessaris per a l’execució de les obres del projecte. El consistori serà el responsable, com a titular de les instal•lacions resultants, de les operacions i despeses d’explotació, manteniment, vigilància, conservació, funcionament i reposició de la infraestructura i a fer-ne el millor ús pel seu aprofitament màxim, a més de la intervenció administrativa dels abocaments.

L’ACA i l’Ajuntament podran designar, respectivament, un representant per a la constitució de la Comissió de Seguiment, dins el termini d’un mes des de la signatura del conveni.

El conveni serà vigent des de la data de la seva signatura fins a la total liquidació de les obligacions que se’n deriven.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined