Comencen els treballs per dissenyar l'ecojoguina

query_builder   13 octubre 2006 17:06

event_note Nota de premsa

Comencen els treballs per dissenyar l'ecojoguina

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, l'Agència de Residus de Catalunya i el Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), treballen conjuntament per al desenvolupament d'un projecte d'ecodisseny al sector de la joguina amb components elèctrics i/o electrònics

L’ecodisseny constitueix una oportunitat per a la innovació en el si de les empreses catalanes per afavorir la creació i el desenvolupament de noves maneres de produir. Els productes ecodissenyats, a més d’una qualitat igual o millor que la de l’estàndard del mercat, tenen un major valor afegit que es tradueix en un menor impacte ambiental.

Per aquesta raó, el Protocol té com a finalitat establir un marc de col•laboració i coordinació per desenvolupar el projecte de l’ecojoguina amb la participació d’empreses de joguines catalanes com Nimco, IBB Autoracing, IMC Toys i Educa.

L’Escola Superior de Comerç Internacional ha iniciat els estudis per obtenir la informació ambiental dels productes electrònics que són objecte del projecte. Posteriorment s’aplicaran alternatives d’ecodisseny per augmentar la seva durabilitat, reduir els recursos materials i energètics i disminuir el seu impacte ambiental, així com alternatives de disseny per al reciclatge.

L’aplicació de l’ecodisseny per si sol pot resultar mancat d’efectivitat si el que es vol és provocar un canvi en el mercat. És per això que, seguint les recomanacions de la política integrada de producte de la Unió Europea, s’ha dissenyat un projecte integrat quant a actors involucrats i a eines aplicades.

Amb aquest objectiu, s’ha proposat com a sector d’estudi el de les joguines elèctriques i electròniques, ja que es tracta d’un sector molt implantat a Catalunya. Aquest sector està sent objecte d’una forta pressió davant les importacions dels països asiàtics i la seva supervivència depèn, en gran mesura, de la seva capacitat per exportar a països bàsicament europeus, de manera que el disseny i la qualitat dels seus productes siguin elements fonamentals per tal de mantenir la seva competitivitat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined