Collocació de la primera pedra de la nova seu del Parc Natural de lAlt Pirineu

query_builder   17 febrer 2006 16:42

event_note Nota de premsa

Collocació de la primera pedra de la nova seu del Parc Natural de lAlt Pirineu

Es tracta del Paller dAntonet, un edifici anterior al segle XIX, que sha redissenyat per acollir les noves installacions preservant-ne la identitat
El director general del Medi Natural, Ramon Luque, acompanyat de lalcalde de Llavorsí, Lluís Segalàs, i el President del Parc Natural de lAlt Pirineu, Martí Boada, presentaran els treballs de restauració de la futura seu del Parc, lanomenat Paller dAntonet, i collocaran la primera pedra de lobra.Posteriorment, la comitiva es desplaçarà a la Sala Bauret, de lAjuntament de Llavorsí, on larquitecte Joan Albert Adell presentarà el projecte. Allà shi exposaran la documentació i els plànols del nou edifici.El Paller dAntonet és un edifici anterior al segle XIX, situat al nucli municipal de Llavorsí, al Pallars Sobirà. El Departament de Medi Ambient i Habitatge el va adquirir lany 2003, i, lany següent, va encarregar-ne el projecte arquitectònic de restauració. El seu valor patrimonial recau en algunes de les singularitats de paller, com ara que a dins hi tenia una casa. El projecte de la nova seu del Parc sha fet procurant que la distribució preservi la identitat i respecti lespai de lhabitatge interior. A més, shan tingut en compte criteris bioclimàtics per a lestalvi denergia, com ara la collocació de cancells a les portes, la construcció de dobles parets de fusta i lexistència de nombroses obertures per a lentrada de llum natural. Un cop rehabilitat, lespai comptarà amb un punt dinformació i atenció al públic, una sala dactes, una sala de tècnics, sales de reunions, un arxiu i un magatzem. També hi ha projectades dependències per als agents rurals i per als guardes de la reserva de caça.
undefined
undefined
undefined
undefined