Aquest estiu es duen a terme dos camps de treball al Parc Natural de Cap de Creus, un al municipi de Llançà i l’altre al Port de la Selva i la Selva de Mar. Les activitats que s’hi realitzen estan molt relacionades amb la conservació del parc mateix i del seu entorn, i també amb temes de sensibilització ambiental.

A Llançà, hi haurà dos grups de nois i noies d’entre 15 i 17 anys que, segons el projecte de la responsable tècnica del camp i dels monitors i educadors ambientals de Minyons Escoltes, referan part de les parets seques d’un dels itineraris del Parc Natural. La paret seca al cap de Creus és un dels elements més destacats, significatius i representatius d’aquest espai.

Els municipis del Port de la Selva i la Selva de Mar, seguint les actuacions d’anys anteriors, acolliran durant el mes de juliol tres grups de diferents esplais de la Fundació Catalana de Cases de Colònies. Dos d’aquests grups són joves d’entre 12 i 14 anys i el tercer és un grup internacional de joves d’entre 18 i 30 anys. Aquests grups faran neteja de platges i senders, i seguiment del programa CoastWatch (projecte que analitza i estudia l’estat de les costes europees). També, a través del grup internacional de joves que parlen diferents idiomes i aprofitant que hi ha molts turistes a la zona, es farà una campanya de sensibilització ambiental a les platges i els ports.

A més del Departament de Medi Ambient i Habitatge, mitjançant el Parc Natural del Cap de Creus, col•laboren en aquests camps de treball la Fundació Catalana de l’Esplai, els Minyons Escoltes, els ajuntaments de Llançà, el Port de la Selva i la Selva de Mar, la Secretaria de Joventut i la Societat de Caçadors del Port de la Selva i la Selva de Mar.