La directora del Servei Territorial d’Adigsa a Girona, Cristina Andreu, i l’alcalde en funcions de Torroella de Montgrí, Carles Negre, han lliurat avui dimarts, 12 de juny,

19 habitatges amb protecció oficial en règim de compra al municipi de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Els pisos, construïts per l’Institut Català del Sòl (Incasòl), són sobrants de la promoció de la Creu de la Rutlla que es va lliurar a l’abril de 2005. Els habitatges lliurats avui s’han adjudicat a famílies que, tot i que reunien els requisits necessaris, havien quedat en llista d’espera. Després d’haver rebut la renúncia d’altres persones a qui s’havia adjudicat un habitatge d’aquesta promoció, s’ha donat impuls a aquesta llista d’espera per poder adjudicar els habitatges sobrants. 

L’edifici, lineal de planta baixa i dos plantes pis, és ubicat entre el carrer de Joaquim Vallespí, la ronda dels Països Catalans i el passeig de Vicenç Bou. Els 19 pisos tenen tres habitacions i la seva superfície útil és de 79 m². Tots els habitatges tenen una plaça d’aparcament i un traster vinculats, que són a la planta soterrània de l’edifici. A més, els pisos situats a la planta baixa tenen jardí. 

La promoció ha estat dissenyada per l’arquitecte Santiago Vives, i la seva construcció ha tingut un cost de 2,71 M€. Els edificis compten amb quatre locals comercials i compleixen els paràmetres de visitabilitat i sostenibilitat per a l’estalvi energètic que comporta l’ús d’energia solar per al preescalfament de l’aigua calenta.