Adigsa, empresa pública adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha regularitzat la situació de 52 pisos de Campclar d’un total de 75 detectats en circumstàncies anòmales a través d’un cens actualitzat durant l’estiu de 2004. El treball ha trobat irregularitats administratives i legals, i ha tingut com a finalitat aconseguir que els pisos estiguin en situació regular i ocupats per les persones adjudicatàries, segons la normativa establerta. En aquest sentit, s’ha donat un nou termini de dos mesos perquè els veïns acompleixin la normativa.

Adigsa treballa en col•laboració amb l’AV de Campclar, el Departament de Benestar i Família de la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona en el Pla de xoc de Campclar, que té com a finalitat respondre a les necessitats socials del barri per millorar la qualitat de vida dels veïns que viuen a la zona. Altres mesures del Pla de xoc, que va iniciar-se el mes d’octubre passat, són reduir l’índex de morositat, gestionar les comunitats de lloguer, estudiar els problemes de convivència veïnal i establir criteris de cohesió social en l’adjudicació d’habitatges.

L’empresa pública, que administra els habitatges de protecció oficial de la Generalitat, gestiona a Campclar un total de 1.107 habitatges distribuïts a les promocions que el Govern central va transferir l’any 1985 –Sant Magí i Santa Tecla, Gaià, Vidal i Barraquer, Francolí- i les construïdes per l’Incasòl i conegudes com Campclar 48, Campclar 24 i Campclar 112.