L’objectiu és donar a conèixer al personal tècnic el marc legislatiu en què treballaran les borses de la Xarxa

L’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, presenta aquesta setmana a la seu de la Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona un curs de formació sobre la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social, una eina que ha d’agrupar les borses municipals d’habitatge i les borses d’habitatge jove de tot Catalunya.

Els objectius del curs són dotar els tècnics del coneixement sobre el marc legislatiu i social en què se situen les borses que formen la Xarxa, i també sobre l’organització i les necessitats de gestió per accedir als ajuts previstos, les tasques en els acords de lloguer i els recursos metodològics i tècnics per a la mediació en el lloguer.

En aquest sentit, la formació inclou la presentació del Decret 454/2004, del Pla per al dret a l’habitatge, i els objectius de la Xarxa de Mediació per al Lloguer Social, així com el Programa de cessió. Al curs, que ha començat avui i s’adreça a tècnics d’Habitatge, participen representants dels ajuntaments d’Amposta, Cambrils, Tarragona, Tortosa i Valls.

El passat 29 de juny, el Departament de Medi Ambient i Habitatge i 17 ajuntaments van signar els convenis per impulsar borses d’habitatge als municipis i facilitar, així, l’accés de la ciutadania al mercat de lloguer.