Durant aquesta setmana, l’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha iniciat les obres de rehabilitació de 18 edificis a Barcelona, 8 a la Guineueta i 10 al grup Parera. L’import d’aquestes actuacions és de més d’1.178.677 €.

Rehabilitació a la Guineueta

Les obres de rehabilitació del grup d’habitatges de la Guineueta s’han adjudicat a l’empresa Agbar Instalaciones, SL. És previst que aquesta rehabilitació acabi a mitjans de març.

L’obra s’ha anat completant per fases i aquesta és la 21a fase de l’aïllament de les façanes que correspon als habitatges situats al passeig de Valldaura, 115, 117, 119, 121, 123, 125, 127 i 129. L’import d’aquestes actuacions puja a 174.097 €.

Els concursos d’obres que convoca Adigsa inclouen una clàusula on es reserven llocs de treball a persones en risc d’exclusió social, mitjançant el programa Posa’t a punt. A la Guineueta, s’han destinat 2 llocs de treball a persones incloses en aquest programa.

Rehabilitació a Parera

També s’han iniciat les obres de rehabilitació, adjudicades a l’empresa CARSA, al grup d’habitatges de Parera de Barcelona. És previst que acabin a mitjans de març.

L’obra s’ha anat completant per fases i aquesta és la 31a fase de la reparació dels murs i sostres de les plantes soterrània i baixes. Els edificis d’aquest grup estan, en general, en bon estat, però hi ha puntualment biguetes aluminoses en mal estat. És per això que es reforcen els sostres de la planta baixa (en les plantes superiors les biguetes no són aluminoses). Alhora que es reforcen les biguetes de la planta baixa, es reforcen també els murs dels soterranis i els fonaments dels pilars centrals dels locals comercials com a conseqüència de l’alt grau de deteriorament que presenta el formigó. En aquesta fase, es rehabilitaran els habitatges situats als carrers de la Selva de Mar, 255 D i 273 D, Alcalà de Guadaira, 15 E, Menorca, 32-34 E, i Provençals, 274-276 D. L’import d’aquesta actuació puja a 1.004.580 €.

En aquest cas, el programa Posa’t a punt ha destinat 3 llocs de treball a persones en risc d’exclusió social incloses en aquest programa, del total de 7 treballadors destinats a aquesta obra.