Les obres es faran a la Font de la Pólvora i a Pont Major

L’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha adjudicat obres de rehabilitació d’edificis als barris de la Font de la Pólvora i Pont Major de Girona per un import de 256.229 euros.

A la Font de la Pólvora, l’empresa C. F. Munné farà un tractament amb fungicida per eliminar els fongs de les façanes de la cara nord. Aquesta obra afectarà 96 habitatges ubicats al carrer Avellaner, durarà cinc mesos, i s’ha adjudicat per un import de 217.108 euros.

A Pont Major, també C. F. Munné farà el tractament de les testeres afectades per fongs dels edificis del carrer Illes Filipines. L’obra afectarà 28 habitatges, tindrà una durada de sis mesos, i s’ha adjudicat per un import de 39.121 euros.

En total, Adigsa ha assignat 26 obres de rehabilitació d’edificis per un import de  8.047.044 €. Les actuacions es faran a 23 barris de 14 municipis catalans. Adigsa, que administra el parc d’habitatge públic de la Generalitat, ha adjudicat les obres amb una baixa mitjana del 13,02%, de manera que les empreses han ofert els projectes per una quantitat inferior a aquest tant per cent. La baixa de les obres assignades el mes de desembre va tenir una mitjana del 13,5%.

A les obres de rehabilitació d’edificis, Adigsa reserva llocs de treball, mitjançant el programa Posa’t a punt, a persones procedents d’entitats sense afany de lucre o empreses i institucions vinculades a l’Administració que treballen per a la inserció social. En el cas de Girona, s’han destinat dos llocs de treball, per a un manobre i un ajudant de paleta a la Font de la Pólvora.