El director general d’Habitatge, Joaquim Gascó, i l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Marcel Esteve, han inaugurat avui dos ascensors situats en edificis construïts amb protecció oficial al barri de l’Espirall, a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès). Han assistit també a l’acte el conseller delegat d’Adigsa, Frederic Linares i el president de l’Associació de Veïns de l’Espirall, Antonio Díaz.

Els dos ascensors exteriors milloraran l’accessibilitat de 16 famílies. Enguany és previst d’instal·lar cinc ascensors més, que beneficiaran un total de 76 famílies. Igualment, s’estan fent les obres per instal·lar ascensors a dos edificis dels carrers de Peguera i de Torrelles de Foix del municipi, que agrupen 27 pisos.

El juliol de 2005 va signar-se un conveni que fixava que la Generalitat, mitjançant el Decret del pla de rehabilitació d’habitatges, i l’Ajuntament aporten fins al 80% del cost total de les obres per a la instal·lació d’ascensors, i la resta de la despesa és a càrrec de les comunitats de propietaris, tret d’una subvenció del 20% addicional que l’Ajuntament concedeix a les persones majors de 65 anys. L’acord entre la Generalitat i el consistori de Vilafranca té com a objectiu desenvolupar projectes d’accessibilitat a les comunitats de propietaris de l’Espirall, que inclouen un total de 316 habitatges.