Adigsa i l'Ajuntament de Manresa signen un conveni per instalolar ascensors

query_builder   8 maig 2007 10:45

event_note Nota de premsa

Adigsa i l'Ajuntament de Manresa signen un conveni per instalolar ascensors

El conveni, l'han signat també les associacions de veïns del Xup i la Font dels Capellans

Més de 1.800 famílies de tot Catalunya ja s'han adherit a la línia de subvencions de la Generalitat per a la instalolació d'ascensors

El conseller delegat d’Adigsa, Frederic Linares, i l’alcalde de Manresa, Josep Camprubí, han signat avui un conveni amb els presidents de les associacions de veïns del Xup, Francisco Álvarez, i la Font dels Capellans, Josep Rueda, per instal•lar ascensors en les comunitats de propietaris d’aquests barris que ho sol•licitin. Aquest conveni té com a finalitat determinar l’àmbit d’intervenció i adherir-se a la línia de subvencions que té la Generalitat de Catalunya per facilitar la instal•lació d’ascensors i minimitzar així les dificultats que tenen moltes famílies, sobretot gent gran i persones amb mobilitat reduïda, a causa de les barreres arquitectòniques.

La Generalitat, mitjançant el Decret del Pla de rehabilitació d’habitatges, aportarà fins al 60% del pressupost protegible, amb un màxim de 6.000 € per pis, en el cas de creació d’un itinerari practicable, és a dir, on calgui eliminar escales i altres elements per instal•lar-hi un ascensor. Si es tracta d’instal•lar-hi un ascensor que no requereix l’itinerari, el Govern de la Generalitat subvencionarà el 45% del cost de l’obra, amb un màxim de 5.500 € per habitatge o local. L’Ajuntament de Manresa aportarà en tots dos casos un 10% del pressupost, amb un límit màxim de 600 euros per habitatge, i la comunitat de propietaris n’aportarà el tant per cent restant per completar el pressupost.

Amb la signatura d’aquest conveni Adigsa continua facilitant els tràmits necessaris per a la instal•lació d’ascensors a les comunitats de propietaris i millorant la qualitat de vida de les persones que hi viuen. Des de l’any 2005, ja són més de 1.800 les famílies que s’han beneficiat de la instal•lació d’ascensors, i s’han signat convenis amb 24 ajuntaments de Catalunya. La previsió per al 2007 és signar convenis amb 12 ajuntaments més.

undefined
undefined
undefined
undefined