Els habitatges pertanyen a dues promocions de protecció oficial construïdes per l’Incasòl

L’empresa Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha lliurat aquest matí cinc pisos en règim de lloguer per a les cinc famílies afectades pel desallotjament de Vic (Osona) del passat 8 de febrer. L’edifici on vivien, al carrer de Sant Pere, 22, va haver de ser enderrocat després que personal tècnic d’Urbanisme de l’Ajuntament detectés perill imminent d’ensorrament a causa d’unes obres que es feien al solar contigu a la finca.

Adigsa i els Serveis Socials del municipi han treballat en aquesta última setmana de manera conjunta per reallotjar les persones afectades per l’enderroc de l’immoble, situat al nucli antic. Adigsa ha acomplert, així, la petició d’habitatge amb caràcter d’urgència que li va fer l’Ajuntament. Els veïns han signat un contracte de cessió dels pisos, mentre es tramita la documentació perquè siguin adjudicataris de l’habitatge en règim de lloguer.

Els pisos pertanyen a dues promocions construïdes per l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i administrades per Adigsa. Al carrer de la Laura, viuran dues famílies a pisos de dues i tres habitacions. Al carrer de Francesca Bonnemaison, s’han allotjat dues parelles i una persona sola a habitatges d’un dormitori. Els pisos disposen de traster i tenen una superfície de 41 a 61 m2 i un preu mensual de 178 a 259 euros.

El director de Màrqueting i Projecció Exterior d’Adigsa, David Companyon, i la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Vic, Ana Bonafont, han presidit l’acte de lliurament d’aquest matí.