Les obres s'iniciaran demà als sectors de Font dels Capellans i el Xup
L'empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha adjudicat obres de rehabilitació d'edificis als barris de Font dels Capellans i el Xup a Manresa (Bages), per un import de 444.446 euros.

A Font dels Capellans, es durà a terme la reparació dels cantells dels balcons i la pintura de les façanes exteriors del bloc 14. L'obra, que tindrà una durada de 6 mesos, beneficiarà 48 habitatges i 16 locals comercials i tindrà un pressupost de 144.073 euros. L'empresa adjudicatària és Construccions Beravi, SL.

En aquest mateix sector, l'empresa Cervera S. Pinturas, SL, serà la responsable de dur a terme la setena fase de remodelació del bloc T-12 amb la reparació dels cantells dels balcons del número 1. Aquesta obra beneficiarà un total de 44 habitatges i dos locals comercials i es preveu que duri sis mesos. El seu cost serà de 104.607 euros.

Al barri del Xup es durà a terme l'arranjament de l'aïllament de façanes i la cololocació d'escopidors de finestres als blocs 2, 3, 4, 44, 45 i 46. Aquestes obres, que corresponen a la novena fase de remodelació del Xup, afectaran un total de 48 habitatges. La durada de les obres serà de sis mesos i tindran un pressupost de 195.766 euros. L'empresa adjudicatària és Cervera S. Pinturas, SL.

Pla director d'obres revisat (PDOR)
Aquestes obres estan incloses al Pla director d'obres revisat (PDOR), que preveu invertir més de 148 M€ en la millora dels barris que van ser construïts en règim de protecció oficial a Catalunya i té tres eixos bàsics: una temporalització per anys i fases d'execució, l'import en euros de cada obra i un pla financer que dóna suport al Pla.

Assistiran a aquest acte Lluís Sevillano, cap del Servei de Direcció d'Obres d'Adigsa, un representant de l'empresa a la qual s'han adjudicat les obres, el coordinador de seguretat de l'obra, un representant del programa Posa't a punt i el president de l'associació de veïns.

El Xup
10 h a l'AV dels Habitatges Pare Ignasi Puig, locals comercials

Font dels Capellans
11 h a l'AV del Bloc 14, local 15