L’Ajuntament de Lleida i l’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, han signat avui un conveni de col·laboració pel qual Adigsa cedeix al consistori lleidatà tres locals comercials situats a l’interior del grup la Pau, al barri de Pardinyes. L’Institut Municipal d’Educació (IME) obrirà el proper curs escolar una escola d’art en aquests locals, un cop s’hagin fet les obres necessàries d’adequació, que seran supervisades per personal tècnic d’Adigsa.

L’escola d’art de Pardinyes forma part del programa Imagina: espais d’educació en l’art, que impulsa l’IME i té com a objectiu principal “integrar, vetllar i potenciar la millora de la qualitat de vida dels seus habitants”, segons consta al conveni, una finalitat que comparteix Adigsa, que vol “fomentar el teixit associatiu i potenciar la integració i participació veïnal”. La cessió dels espais s’estableix per a un termini de deu anys.

El nou espai d’educació en l’art i la cultura visual s’adreçarà a nens i nenes de 4 a 16 anys, que realitzaran tallers i activitats relacionades amb l’art visual en horari extraescolar. El projecte suposa una ampliació de l’oferta de tallers d’educació i plàstica que l’IME realitza als centres escolars de Lleida des de 1997 per mitjà del programa Educació a l’abast, i suposa una continuïtat dels tallers d’expressió artística per a nens i nenes que ofereix l’Escola Municipal de Belles Arts. l’Ajuntament vol que l’espai d’art de Pardinyes es pugui estendre a d’altres barris de la ciutat.

Fins ara, els locals comercials eren utilitzats per l’Associació de Veïns i les comunitats de propietaris de la Pau. L’IME facilitarà l’ús de les instal·lacions per acollir reunions dels veïns, que es duran a terme a partir de les 20:30 h, quan hagin finalitzat les activitats docents de l’escola. El conveni marca que s’haurà de sol·licitar aquest ús amb un mínim de dos dies d’antelació.

La promoció de la Pau té 130 habitatges, distribuïts en 13 escales. Forma part del barri de Pardinyes, una zona que actualment està en fase d’expansió urbanística.

El conveni d’avui ha estat signat per l’alcalde, Àngel Ros, i el conseller delegat d’Adigsa, Miquel Bonilla, en un acte on han participat també la directora d’Adigsa a Lleida, Cristina Ballesté, el tinent d’alcalde de l’àmbit de Participació, Educació i Sostenibilitat, Francesc Pané, i el regidor d’Educació, Ramon Camats. Pané ha explicat que l’espai d’educació en l’art i la cultura visual suposarà un avanç de la ludoteca que es farà a Pardinyes entre 2007 i 2008.