El Departament de Medi Ambient i Habitatge preveu destinar 400.000 euros a la restauració i el condicionament de l'espai i a la sensibilització social

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i l’alcalde de Celrà i president del Consorci Alba-Ter, Francesc Camps, han signat aquest matí un protocol  institucional per a la preservació i la millora del patrimoni natural en l’àmbit fluvial del Ter. En particular, el protocol ha de promoure les activitats adreçades a la restauració i el condicionament de l’espai fluvial, i facilitar la participació i la sensibilització social en la gestió de les polítiques hidràuliques. 

El Departament de Medi Ambient i Habitatge preveu destinar una aportació màxima de 400.000 euros en un període de quatre anys perquè el Consorci executi les mesures i accions adients.

 El Consorci Alba-Ter treballa en la recuperació i restauració de vegetació de ribera i en la recuperació d’espais naturals emblemàtics al llarg del territori fluvial. Vol aconseguir la compra de terrenys fluvials amb l’objectiu que passin a ser de titularitat pública i se’n pugui portar la gestió i, si cal, la millora i recuperació. En matèria de patrimoni natural, inverteix en la restauració, recuperació i valorització d’elements del patrimoni natural vinculat als usos de l’aigua. Pel que fa a la dinamització territorial i al turisme, està desenvolupant la Ruta del Ter, una oferta cicloturística i senderista vinculada al riu. També treballa en actuacions de sensibilització mediambiental. Per això ha creat una exposició sobre el patrimoni natural i cultural de la conca del Ter que, de manera itinerant, s’ubica en diferents municipis, dels 46 consorciats, i a fires especialitzades de Catalunya. Precisament avui, el conseller Baltasar i el president del Consorci, després de la signatura del protocol, han visitat l’exposició, que actualment està instal·lada al Centre Cívic La Fàbrica, de Celrà.