Una delegació institucional catalana, encapçalada pel secretari de Serveis Penitenciaris Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle, i formada per representants del Departament de Justícia i dels ajuntaments que en els propers anys acolliran centres penitenciaris, ha realitzat un viatge de treball a la Baixa Saxònia (Alemanya) els dies 27 i 28 de setembre.

La delegació estava integrada pel secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle i pel director general d’Infraestructures, Salvador Illa, per part del Departament de Justícia i per l’alcalde de Figueres, Joan Armangué; l’alcalde del Catllar, Josep Mª Gavaldà; l’alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Ezequiel Martinez; l’alcalde de Sant Llorenç d’Hortons, Carles Baiget; el tinent d’alcalde de l’ajuntament de Tàrrega, Joan Ramon i el tinent d’alcalde de l’ajuntament de la Roca del Vallès, Josep Donnay, per part del món local.

En el decurs de les dues jornades, han mantingut sessions de treball amb la ministra de Justícia de la Baixa Saxònia, Elisabeth Heister-Neuman, i amb Carl-Jurgen Lehrke, alcalde de la ciutat de Sehnde, on hi ha  instal·lada la presó  que la delegació va visitar en companyia de responsables tècnics del Departament de Justícia del Land.

Sehnde, ciutat de 23.000 habitants, situada a 15 Km. de Hannover, acull des de fa 9 mesos una presó de compliment de penes amb capacitat per a 544 interns i constitueix un bon exemple del model europeu en matèria de construccions penitenciaries: infraestructures modernes, petites i ben integrades en l’entorn que les acull amb destacades potencialitats quant a la generació de riquesa i dinamització econòmica.

Aquesta visita ha estat molt profitosa i ha permès als alcaldes copsar de la mà de l’alcalde de Sehnde l’experiència viscuda per aquesta ciutat d’ençà l’anunci de la implantació per part del Ministeri fins a l’actualitat en què el centre funciona a ple rendiment.

L’alcalde de Sehnde va destacar les bones perspectives econòmiques que ha generat el nou centre en els diferents nuclis de la població i la inexistència d’incidents o problemes derivats de la presència del centre penitenciari.