Aquest matí ha tingut lloc a la Sala d'Actes del Departament de Justícia una sessió de formació amb el títol Síndrome d'alineació parental (SAP) en relació amb els canvis judicials, guarda-custòdia i règim de visites dels menors implicats, adreçada al cololectiu de professionals del Departament format per psicòlegs i treballadors socials, experts en l'àmbit de la família, que conformen el Servei d'Assessorament Tècnic de Família (SATAF) de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

La Jornada ha estat presentada pel director general de Recursos de l’Administració de Justícia, Isidor Garcia, i es preveu l’assistència de més de 50 professionals del Departament.

El Dr. Shapiro és un expert internacional en l’àmbit de la psicologia. Llicenciat per la Universitat de Michigan l’any 1972, actualment és professor a la Universitat de Florida.

La seva trajectòria professional és molt àmplia, amb una extensa activitat docent en l’àmbit de la psicologia aplicada a l’àmbit de la família, que ha exercit no solament des de les més prestigioses universitats, sinó també mitjançant la formació a professionals de la medicina i la psicologia en relació amb les intervencions tècniques que es duen a terme en aquest àmbit d’actuació. Ha dirigit importants recerques i els seus treballs de camp amb famílies han estat profusament reconeguts per les institucions més prestigioses. La seva bibliografia és també molt vasta i els seus articles i treballs d’investigació han estat publicats en les més prestigioses publicacions científiques a nivell internacional.

Aquesta sessió ha estat organitzada per la Direcció General de Recursos de l’Administració de Justícia juntament amb la Dra. Leonor Cantera, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona.