El Departament de Justícia va dur a terme ahir diumenge la primera prova de les oposicions convocades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 4484, de 6 d’octubre de 2005, destinades a cobrir places d’auxiliars tècnics i tècnics especialistes per a la Secretaria de Serveis Penitenciàris, Rehabilitació i Justícia Juvenil.

L’objectiu del Departament de Justícia és suprimir l’actual grau d’interinitat del personal que presta els seus serveis als centres penitenciaris i, d’aquesta manera, aportar l’estabilitat necessària per al bon funcionament de les funcions encomanades.

En total, el Departament ha ofert 153 places destinades a auxiliars tècnics, 7 de les quals estan reservades per a persones disminuïdes. Pel que fa a les places corresponents al cos de tècnics especialistes, el Departament, n’ha ofert 490, 98 de les quals són de promoció interna.

La primera prova de la convocatòria consisteix en la realització de dos exercicis. Per a la primera prova dels cos tècnic d’especialistes es van convocar, entre promoció interna i torn lliure, 1.809 opositors, i l’assistència va ser del 84,6% dels aspirants. En relació amb el nombre d’aspirants convocats per al cos auxiliar tècnic, aquest va ser de 1.601 opositors, amb una assistència del 81,9% dels aspirants.

Els requisits principals per poder participar en aquestes convocatòries són tenir la nacionalitat espanyola,  haver compert 18 anys i no superar l’edat establerta per a la jubilació forçosa, tenir la titulació corresponent, posseir la capacitat física i psíquica necessària i no estar inhabilitat per a l’exercici de les funcions públiques ni estar separat del servei mitjançant expedient disciplinari.