El conseller de Justícia, Josep M. Vallès, acompanyat de la consellera d’Interior, Montserrat Tura, ha visitat aquest matí les obres de la futura Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

A l’acte hi han assistit també, per part del Departament de Justícia, el secretari general, Joan Turró; la directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia, Núria Clèries, i el director general d’Infraestructures, Salvador Illa, junt amb altres alts càrrecs. Del Departament d’Interior hi han assistit el secretari general, Jordi Pardo; el secretari de Seguretat Pública, Joan Delort, i el director general de Seguretat Ciutadana, Jordi Samsó.

Per part de l’empresa pública Gestió d’Infraestructures, SA (GISA), hi han estat presents la seva presidenta, Pilar de Torres, i la directora general de la Línia 9 i d’Edificació, Carme Deulofeu; per part d’URBICSA, el seu director general, Rafael Cañas, i per part de COPISA, el seu president, Josep Cornadó.

Està previst que la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat comenci a funcionar al principi de l’any 2007. El primer edifici que entrarà en funcionament serà el destinat a l’Institut de Medicina Legal de Catalunya i en segon lloc ho farà el que allotjarà els jutjats de l’Hospitalet. Tot el projecte compta amb un pressupost de 220 milions d’euros.