El DOGC d’ahir, 20 de setembre, publica la Resolució JUS/2643/2005, de 14 de setembre, de convocatòria del concurs per a l’atorgament de places per a la realització del curs Programa per a la preparació d’opositors a jutge/essa, fiscal i secretari/ària judicial. D’aquesta manera, el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia amplia l’oferta, en 35 noves places, als llicenciats en dret per tal que puguin gaudir dels avantatges d’aquest nou sistema de preparació d’oposicions, pioner a Espanya.

Així mateix, el DOGC també publica, mitjançant la Resolució JUS/2642/2005, de 14 de setembre, la convocatòria de concurs per a l’atorgament de fins a 30 ajuts de reducció de matrícula per als inscrits en aquest curs.

El termini de presentació de les sol•licituds és de quinze dies naturals, a comptar des de l’endemà de la data de publicació en el DOGC de les dues resolucions, i es poden presentar al Registre del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, al C/ Ausiàs March, 40, 08010, de Barcelona.

El primer curs de formació per a la preparació d’oposicions a jutge, fiscal i secretari judicial, que començarà el proper mes de novembre, està dirigit  per l’expresident del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Guillem Vidal. El nou programa de formació tindrà una durada de dos anys i finalitzarà el juliol de 2007.

Aquest programa de formació, capdavanter a Espanya, substitueix l’antic programa de beques que gestionava el Centre d’Estudis Jurídics. El curs, que té com a objectiu afavorir l’existència d’un nombre mínim de jutges que exerceixin a Catalunya amb coneixements de llengua catalana i dret civil català, es tracta de la primera oferta pública de preparació per a jutges, fiscals i secretaris judicials.

Més informació

http://www.gencat.net/dji/cejfe/index.htmo bé  smorillo@gencat.net